FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veneto banka 19-ta članica HUB-a

Autor: nbrc
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Veneto banka postala je devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka (HUB), izvijestili su danas iz HUB-a čiji je direktor Zoran Bohaček s predsjednikom Uprave Veneto banke Sinišom Žanetićem potpisao Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a.

Ulaskom Veneto banke u Udrugu, HUB je ojačan za još jednu članicu, a Banka se obvezala na promicanje zajedničkih interesa i odgovornog bankovnog poslovanja, navodi se priopćenju.

Zadovoljni smo što je Veneto banka, iako manja po veličini, pokazala inicijativu da postane članica HUB-a i time odlučila aktivno sudjelovati u radu Udruge te povećati konkurentnost na domaćem bankovnom tržištu, rekao je Bohaček.

Iz HUB-a ističu i da je Veneto banka, potpisivanjem originala Kodeksa dobre bankovne prakse koji je usvojen 2000. godine, potvrdila prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a.

Veneto banka će, kako se navodi, sudjelovati na predstojećim sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a.

Veneto banka pripada bankarskoj grupaciji Gruppo Veneto Banca. Grupa je dva puta povećala kapital Veneto banke kako bi joj osigurala potrebnu sigurnost i stabilnost, a nedavno je imenovana i nova Uprava.

Aktiva Veneto banke iznosi 1,2 milijarde kuna, a jamstveni kapital 233.115.000 kuna.

Banka ima poslovnice u Zagrebu, Puli, Rijeci, Varaždinu, Zadru i Splitu, a u ovoj godini planira širiti poslovanje u druge hrvatske gradove.

Gospodarsko interesno udruženje Hrvatska udruga banaka okuplja 19 vodećih hrvatskih banaka koje čine 97 posto ukupne aktive svih hrvatskih banaka.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙