FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Twinning projekt "Zdravlje i zaštita na radu"

Autor: dmar
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Delegacije EU u Hrvatskoj predstavili su danas Twinning projekt "Zdravlje i zaštita na radu" vrijedan 1,254 milijuna eura kojim se želi povećati efikasnost hrvatskog sustava zdravlja i zaštite na radu kako bi zadovoljio standarde EU-a.

Cilj projekta je jačanje administrativnih kapaciteta relevantnih institucija povezanih sa zaštitom i sigurnošću na radu u skladu s mjerilom za Poglavlje 19 - Socijalna politika i zapošljavanje, u procesu pregovora o pristupanju Hrvatske EU-u, rečeno je na predstavljanju.

Očekujemo da će projekt, koji traje 18 mjeseci, pomoći pri uspostavi učinkovitog sustava i mreže institucija za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, te osigurati informatičko povezivanje postojeće i nove baze podataka, što će racionalizirati vrijeme i troškove tih institucija, kazao je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Robert Markt.

Projektom se namjerava povezati Državni inspektorat RH, Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Odjel zaštite na radu u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Osim toga, želi se potaknuti razvoj koncepta IT mreže i statističkog softvera, kako bi se osiguralo djelotvorno umrežavanje institucija uključenih u projekt.

Projekt vode stručnjaci iz Austrije i Slovačke koji će zajedno s hrvatskim stručnjacima raditi na izradi dodatnih priručnika i pravilnika, izobrazbi kadrova, te osmišljavanju informatičke mreže.

Za uspješne rezultate, cijeli proces zahtijeva planiranje i pripremu, razvoj kapaciteta, financije, institucionalnu sigurnost, restrukturiranje sustava i redovne pregovore s EU-om, a temelj uspjeha je konsenzus sa socijalnim partnerima i cijelim društvom, istaknuo je slovački veleposlanik Roman Supek.

Twinning je instrument Europske komisije za pomoć zemljama kandidatkinjama u stjecanju kapaciteta usvajanja, provedbe i primjene pravne stečevine EU.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙