FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darinko Kosor o Dalić i Miloševiću

Autor: dmak
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatsko socijalno liberalna stranka (HSLS) želi znati jesu li nova ministrica financija Martina Dalić i potpredsjednik vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević istinski reformatori ili samo manekeni koalicijske vlade do izbora, jer zbog hrvatskih građana ne želimo da to vrijeme bude izgubljeno, istaknuo je danas na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

"Ne želimo širiti defetizam i depresiju, ali očekuemo rezultate", poručio je Kosor.

Od ministrice financija Martine Dalić očekujemo da do 1. ožujka predloži rebalans proračuna, jer je jasno da će se država morati dodatno zadužiti za 25 milijardi kuna, pa smatramo da bi to trebao biti njezin prvi potez, jer se u suprotnom postavlja pitanje koja je bit promjene na čelu ministarstva financija. Držimo da ne bi bilo dobro da se nastavi loš kontinuitet bivšeg ministra Šukera i ministrica Dalić bi trebala jasno reći koje je stvarno stanje javnih financija i što se od socijalnih programa može financirati, smatra Kosor.

Od potpredsjednika vlade za investicije Miloševića očekujemo da do 1. veljače predstavi svoj tim za privlačenje investicija, jer ne očekujemo da će sam to činiti i provoditi reforme.

Također očekujemo da javno izjavi da su inozemni investitori dobro došli u Hrvatsku, jer HSLS smatra da se na razini lokalne samouprave ne čini sve da bi to doista bilo tako. "Moramo se odlučiti jesu li inozemni investitori dobro došli u Hrvatsku ili ne", poručio je Kosor.

Očekujemo da Milošević kao jedan od bivših čelnih ljudi Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) poradi na razbijanju antipoduzetničke klime, radikalno promijeni sadašnje ozračje "drž'te lopova", jer to ne otvara radna mjesta, nego vodi prema 350.000 nezaposlenih, naglasio je Kosor.

Predložio je donošenje zakona o rokovima plaćanja kako bi se poduzetnike zaštitilo od neplaćanja duljeg i od 300 dana, zatražio je smanjenje poreza na dohodak i ponovno vraćanje najviše stope sa 40 na 35 posto te oslobađanje plaćanja poreza na reinvestiranu dobit kao i za novozaposlene u prvoj godini rada.

(Hina) xdm ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙