FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvoren Viroexpo 2011.

Autor: ztes
VIROVITICA, 23. siječnja 2011. (Hina) - Međunarodni sajam gospodarstva obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2011., koji se od petka održavao u Virovitici, večeras je zatvoren.

U šesnaest godina postojanja Viroexpo je ove godine ostvario nekoliko rekorda. Izlagalo je najviše izlagača do sada - 706 iz rekordnih 19 zemalja. Makedonija je bila zemlja partner.

U tri dana održana su brojna predavanja, među ostalim Gospodarski forum na kojemu su sudjelovale tvrtke iz Hrvatske, Slovačke, Srbije, BiH, Mađarske i Makedonije. Govorilo se o mogućnosti dogovora zajedničkog nastupa u zemljama tzv. "trećeg tržišta" (Rusija, Kazahstan, Azerbajdžan), koje ima 800 milijuna stanovnika i s kojim, rečeno je, postoje komplementarne veze.

Danas je u sklopu sajma održan skup poljoprivrednih udruga Hrvatske. Predstavnici udruga iz 13 županija kontinentalne Hrvatske pokrenuli su inicijativu za osnivanje Saveza poljoprivrednih organizacija Hrvatske. Predloženo je da Savez bude neprofitna, nestranačka organizacija. Cilj im je uspostaviti jedinstvo u radu poljoprivrednih udruga i distancirati udruge od političkoga djelovanja, te upozoravati na probleme hrvatske poljoprivrede.

(Hina) xztes ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙