FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 20. siječnja

Autor: kgab
ZAGREB, 19. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 20. siječnja.

BERLIN - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u službenom posjetu Njemačkoj, sastat će se s njemačkim predsjednikom Christianom Wulffom, berlinskim gradonačelnikom Klausom Wowereitom te s kancelarkom Angelom Merkel. Navečer će održati predavanje u organizaciji Zaklade Robert Bosch i DGAP (Njemačko društvo za vanjsku politiku) o temi "Politika pomirbe i hrvatski pristup EU: Dvije strane medalje" i sastati se s predstavnicima hrvatskih udruga.

LJUBLJANA - Izaslanstvo saborskog Odbora za vanjsku politiku u sastavu: predsjednik Frano Matušić, potpredsjednik Tonino Picula te članice Vesna Pusić i Vesna Buterin boravit će u službenom posjetu Sloveniji. Izaslanstvo će se sastati s predsjednicom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije Janjom Klasinc i članovima Odbora te s predsjednikom Državnog zbora Pavlom Gantarom. Osim sastanaka na parlamentarnoj razini, članovi Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora sastat će se sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom te ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom.

MOSKVA - Ali Asghar Soltanieh, iranski izaslanik pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) održat će konferenciju za novinare u ruskoj prijestolnici na kojoj će govoriti o nuklearnom programu Irana.

MOSKVA - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u posjetu Rusiji.

Dežurni:

Noć: Alen Kozina

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙