FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka HVIDR-a ponosi se Šeksom

Autor: ivuc
OSIJEK, 21. siječnja 2011.(Hina) - Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić izjavio je danas u Osijeku kako ta udruga odlučno ustaje u obranu Vladimira Šeksa, kojega se u javnosti posljednjih dana dovodi u vezu s ratnim zločinima, jer Šeks, kako je ustvrdio, 1991. nije bio samo predsjednik Kriznog stožera za Slavoniju i Baranju, nego i jedan od najvažnijih ratnih zapovjednika na tom području.

Na konferenciji za novinare Kolobarić je rekao kako se osječki branitelji "ponose svojim ratnim zapovjednicima, prije svih Vladimirom Šeksom i Branimirom Glavašem" iako, dodao je, Šeks i on danas pripadaju različitim političkim opcijama te se u mnogo čemu ne slaže sa Šeksovim djelovanjem, posebice s njegovom ulogom u procesu protiv Branimira Glavaša.

Dodao je kako osječki branitelji "žele biti principijelni u zaštiti Domovinskog rata i njegovih sudionika" jer tu ne može biti razlika bez obzira na to tko od njih danas pripada kojoj političkoj opciji.

Ustvrdio je kako nikome ne može dopustiti "blaćenje svojih ratnih suboraca, a posebice svojih ratnih zapovjednika, među kojima je Vladimir Šeks imao posebno mjesto", pri čemu je dodao kako je Šeks generalski čin "pošteno zaslužio djelovanjem u Domovinskom ratu" na tom području Republike Hrvatske.

"Gospodin Vladimir Šeks jedan je od najvažnijih vojnih ratnih zapovjednika obrane, ne samo grada Osijeka, već cijele Slavonije i Baranje, i ja se ponosim s njegovom ulogom u Domovinskom ratu", istaknuo je Kolobarić, dodajući da je Šeks ratne 1991. bio "predsjednik Kriznog stožera za obranu tog dijela Hrvatske, ali i mnogo više od toga" te da osječka HVIDR-a zato ne dopušta neargumentirane optužbe protiv njega kao "najvažnije karike u zapovjednom lancu herojske obrane Osijeka te cijele Slavonije i Baranje".

Kolobarić je ocijenio da su takve optužbe, uz posljednji slučaj optužnica protiv hrvatskih branitelja podignutih u Srbiji, nastavak kriminalizacije Domovinskog rata.

Na molbu da komentira Šeksove izjave u kojima "minorizira svoju ulogu u Domovinskom ratu", svodeći je na ulogu civilne osobe, Kolobarić je rekao kako hrvatski vojni zapovjednici i časnici nisu počinili nikakva zlodjela niti je bilo organiziranih ratnih zločina, te da ne vidi zašto bi isticanje Šeksove uloge u Domovinskom ratu bio problem kad zna da je on "čist kao suza".

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙