FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijske zajednice HVIDR-e zabrinute i ogorčene

Autor: vreb
POŽEGA, 14. siječnja 2011. (Hina) - Zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije, zajedno s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, danas su u Požegi na konferenciji za novinare izrazili zabrinutost i ogorčenost zbog uhićenja Tihomira Purde.

"Država treba stati u obranu dostojanstva branitelja kao što su branitelji zdušno branili Republiku Hrvatsku. Vukovarske se branitelje nažalost opet šalje u srpske koncentracijske logore i izjednačava se agresor i žrtva. S tim se ne može složiti zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije", rekao je njezin predsjednik Mario Novoselac. Istaknuo je kako je nedopustivo da je svaki hrvatski branitelj potencijalni osumnjičenik zato što je branio svoju zemlju ili grad.

Zbog uhićenja hrvatskih branitelja, predsjednik zajednice udruga HVIDR-e Sisačko-moslavačke županije Marko Klasan najavio je prosvjede sutra u Kutini u 15 sati.

Virovitičko-podravska županija upozorava u priopćenju pročitanom na konferenciji za novinare da počinitelji mnogih ratnih zločina na njezinu području, unatoč podnesenim kaznenim prijavama, nažalost, još nisu kažnjeni te da je s tim u vezi koordinacija braniteljskih udruga organizirala potpisivanje peticije koja je poslana državnom odvjetništvu.

"Peticiju upućujemo s posebnim ogorčenjem jer protekom vremena od počinjenja ratnog zločina 1991. godine mnogi se počinitelji vraćaju u Republiku Hrvatsku ili neometano dolaze iz drugih država, a da nitko ne poduzima zakonske mjere. Peticijom posebno dajemo naglasak na 'Pravdu za sve'", stoji u priopćenju.

(Hina) xvreb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙