FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSD: investicijski projekti u službi izbora

Autor: agrb
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski socijaldemokrati (HSD) ocijenili su danas kako su investicijski projekti, predstavljeni na sjednici Vlade, za koje je rečeno da su srce i mozak te Vlade, prije svega u službi predstojećih parlamentarnih izbora, spašavanja pojedinih posrnulih 'podobnih poduzeća' i daljnjeg održavanja koruptivnog modela upravljanja.

Tih trideset projekata zbog toga potencijalno predstavljaju dodatni uteg za već financijski prezaduženu državu, ističe se u priopćenju predsjednika HSD-a Ivice Pančića.

Bez promjene modela financiranja takvih velikih projekata, bez uspostavljene učinkovite kontrole trošenja financijskih sredstava i bez udaljavanja osoba koje su sudjelovale u dosadašnjem koruptivnom ponašanju, i ti će pompozno najavljeni projekti biti izvor nove pljačke hrvatskih poreznih obveznika, a dokaz tome je projicirana cijena koja je za većinu projekata već u startu znatno uvećana, primjerice za projekt navodnjavanja, dodaje se.

Pančić smatra da je nužno napraviti ponovnu procjenu potrebnih financijskih sredstava uz garanciju Vlade da više neće biti namještanja natječaja, što je, ustvrdio je, u mandatu HDZ-ove Vlade bilo pravilo.

Projekt izgradnje cestovne infrastrukture potpuno je financijski iscrpio državu i zbog toga treba odgovorno napraviti listu stvarnih strateških prioriteta, a iskustva s gradnjom pojedinih dvorana za Svjetsko prvenstvo u rukometu trebaju biti podsjetnik da politička megalomanija može dodatno osiromašiti građane Hrvatske, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙