FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požeško-slavonska PU: najmanje kaznenih djela

Autor: vreb
POŽEGA , 20. siječnja 2011. (Hina) - Sigurnost na području požeško-slavonske Policijske uprave za prošlu je godinu ocijenjena zadovoljavajućom, jer se dogodilo ukupno 669 kaznenih djela, što je najmanji broj u Hrvatskoj, a razriješenost je daleko iznad državnog prosjeka, visokih 86 posto.

Na 100.000 stanovnika prosjek kaznenih djela u Hrvatskoj je 1652, a u našoj policijskoj upravi 779, rekao je načelnik Nikola Janković na današnjoj konferenciji za novinare. Dodao je da je smanjen i broj prometnih nesreća, a broj prekršaja zbog remećenja javnog reda i mira na razini su 2009. Po Jankovićevim riječima nije zanemarivo ni to što se dogodilo samo nekoliko najtežih kaznenih djela, kao što su ubojstva, pokušaji ubojstva, silovanja ili razbojništva, a najvećim su dijelom i uspješno razriješena.

Lani se na prometnicama u Požeško-slavonskoj županiji dogodilo 613 prometnih nesreća, 18 posto manje nego pretprošle godine. U nesrećama je stradalo 388 osoba, od kojih je 10 poginulo, 53 su teško, a ostale lakše ozlijeđene. Kako je najviše smrtno stradalih na cesti Požega - Pleternica, policija će, rečeno je, na toj dionici pojačati nadzor i kontrolu vozača.

(Hina) xvreb yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙