FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Križanič ostaje ministar financija

Autor: lfia
LJUBLJANA, 20. siječnja 2011.(Hina) - Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u četvrtak da će ministar financija Franci Križanič i dalje ostati u vladi, unatoč prijedlogu državne revizije da bude smijenjen zbog navodno netransparentnog knjiženja javnih prihoda i rashoda.

Pahor je na konferenciji za novinare u četvrtak nakon sjednice vlade rekao kako je takvu odluku donio uz uvažavanje ocjena državne revizije, ali i odgovora koji mu je dao Križanič.

"Unatoč tome što je bio najopterećeniji ministar u vladi u zadnje dvije godine, on se pravilno odazvao na zahtjeve glavnog državnog revizora", rekao je Pahor.

Pahor je rekao da je Križanič već predložio zakonske izmjene koje će omogućiti da transakcije iz poslova koje u ime države rade neke agencije i poduzeća u državnom vlasništvu budu pravilno knjižene i prikazane u državnom proračunu.

Pahor je rekao da je on, a ne glavni državni revizor Igor Šoltes s kojim će se uskoro susresti, odgovoran za rad ministara i da kao takav ima "diskrecijsko pravo" da ocijeni jesu li primjedbe glavnog revizora na rad ministara u njegovoj vladi opravdane.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙