FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I u Kutini prosvjed braniteljskih udruga

Autor: ztes
KUTINA, 15. siječnja 2011. (Hina) - Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Kutine prosvjedovala je danas u središtu grada upozoravajući na "proganjanje, uhićivanje i ponižavanje hrvatskih branitelja".

Na skupu na kojemu se okupilo dvjestotinjak hrvatskih branitelja pročitano je priopćenje koje će koordinacija udruga, kako je Hini izjavio organizator prosvjeda i predsjednik Koordinacije Damir Markuš, u ponedjeljak poslati predsjednicima Sabora, Vlade i Republike.

Među ostalim traže "zaštitu hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata" te da se "u najkraćem mogućem roku obustave svi progoni hrvatskih branitelja, temeljeni na podacima dobivenim od vojnog tužiteljstva Republike Srbije ili sličnih institucija i pojedinaca o čijem kredibilitetu, objektivnosti i pravnoj utemeljenosti", kako navode, "ne žele niti govoriti".

"U suradnji s institucijama Republike Srbije odbacite sve postupke te dogovorite i objavite aboliciju za sve pripadnike jedinica Hrvatske vojske koji su sudjelovali u ratnim djelovanjima od 1990. do 1996. kako bi se slične situacije izbjegle u budućnosti", poručuju u priopćenju pripadnici Koordinacije kutinskih braniteljskih udruga.

Priopćenje zaključuju upozorenjem da će hrvatski branitelji, baš kao što su "znali obraniti slobodu, dostojanstvo i integritet Republike Hrvatske, zbog izostanka pravodobne i pravedne intervencije predsjednika države, Sabora i Vlade, biti prinuđeni istim se žarom izboriti i za vlastito dostojanstvo, integritet i slobodu".

(Hina) xztes yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙