Studija objavljena u stručnom časopisu "Nutrition Journal" pokazala je da ljudi koji obilno doručkuju ne smanjuju svoje objede za ručak i večeru.
Njemački znanstvenici preporučuju manji broj kalorija za doručak jer smatraju da bi to pomoglo ljudima koji se bore s debljinom da izgube na težini.
Britanska udruga za prehranu navodi da je doručak važan za uravnoteženu prehranu, a dobar doručak često se povezivao s gubitkom težine.
Tim znanstvenika sa Sveučilišta u Muenchenu proveo je studiju u kojoj je pratio gotovo 400 ljudi tijekom dva tjedna. Oni su vodili dnevnik o tome što su jeli, u koje vrijeme i u kojoj količini. Neki od njih imali su obilan doručak, neki su za doručak jeli malo, a neki su ga preskakali.
Oni koji su imali obilan doručak, koji je u prosjeku imao 400 kalorija više od malog doručka, do kraja dana bi pojeli oko 400 kalorija više. "Rezultati studije su pokazali da ljudi pojedu istu količinu za ručak i večeru bez obzira na to što su doručkovali", rekao je dr. Volker Schusdziarra.