FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na plažu u Australiji ponesite mobitel

Autor: bcav
SYDNEY, 17. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Aplikacija za mobitele koja omogućuje korisnicima da saznaju koje su im plaže najbliže i najdostupnije te kakvi su vremenski uvjeti i uvjeti za surfanje, odsad je dostupna u Australiji.

Svake je godine više od 12.000 akcija spašavanja na tisućama plaža u Australiji, a utopi se gotovo stotinu ljudi, objavila je udruga Surf Life Saving Australia koja je izradila besplatnu aplikaciju za iPhone "Beachsafe".

Nova aplikacija koristi se sustavom za pozicioniranje (GPS) kako bi korisnicima otkrila najbližu plažu i pružila druge podatke, primjerice o vremenskim uvjetima i uvjetima za surfanje, kad dolazi plima ili kojima putom doći do plaže.

"Osobito u Australiji, nikad nije previše podataka o sigurnosti na plažama. Svake godine tisuće ljudi dožive neku nevolju na plaži", rekao je Matt Myers zadužen za odnose s javnošću u udruzi.

Dosad je "skinuto" oko 50.000 aplikacija koja je pokrenuta u kolovozu na temelju podataka o plažama prikupljanih desetljećima. Već je predloženo da se aplikacija nadopuni opcijama kao što su označivanje omiljenih plaža ili postavljanje vlastitih komentara i fotografija.

(Hina) xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙