FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HHO: M. Sanader ugrožena ljudska prava

Autor: tdel
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski helsinški odbor (HHO) slaže se da su Mirjani Sanader, supruzi bivšeg premijera, bila ugrožena stanovita ljudska prava, izjavio je večeras novinarima predsjednik te nevladine udruge Ivan Zvonimir Čičak u stanci sjednice izvršnog odbora HHO-a.

Čičak je rekao da članovi izvršnog odbora HHO-a imaju različite stavove o blokiranim bankovnim računima i sličnom. "Radi se o nijansama i o razlikama u pristupu cijelom problemu", kazao je.

Dodao je kako se članovi HHO-a slažu da su mediji kršili ljudska prava Mirjani Sanader rekavši da su pojedini novinari prekršili pravila novinarske profesije.

Sjednica je zatvorena za javnost jer Mirjana Sanader ne dopušta da se o sadržaju njezinoga pisma raspravlja putem medija.

Čičak je najavio da bi sjednica mogla potrajati do kasno navečer, a o njezinim zaključcima javnost bi trebala biti obaviještena sutra na konferenciji za novinare u Europskom domu. No, vjerojatne su i izjave za

Supruga bivšeg premijera Ive Sanadera koji se nalazi u austrijskom pritvoru u pismu se HHO-u požalila zbog kršenja ljudskih prava prema njoj i njezinoj obitelji, ponajprije od strane medija, organa vlasti, ali i Zagrebačke banke.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙