FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 15. siječnja do ponedjeljka, 17. siječnja

Autor: tmar
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote, 15. do ponedjeljka, 17. siječnja.

Subota, 15. siječnja

-----------------------------------

ZABOK/OROSLAVLJE- Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Zabok i Oroslavlje. U Zaboku će se susresti s građanima na kavi (10 sati, ugostiteljski objekt City Caffe). Na početku posjeta Oroslavlju susrest će se predstavnicima lokalne samouprave i uprave tvrtke Bulgari-Filati (10,40 sati), a u 11,10 sati počet će obilazak pogona tvrtke Bulgari-Filati, gdje će se susresti s radnicima tvrtke.

Predsjednik Josipović obići će i gradilište brze ceste Mokrice-Marija Bistrica, Konjščina, Breznički Hum (11,30 sati, čvor Mokrice), a u 11,45 sati nazočit će predstavljanju projekta QR kodova – jednom od faza brendiranja Zagorja pod sloganom "Bajka na dlanu" (odmorište OMV-a na autocesti Zagreb-Krapina). Nakon toga predsjednik Josipović dat će izjavu za medije.

KARLOVAC - Svečanom akademijom u karlovačkom Domu Oružanih snaga "Zrinski" održat će se središnja nacionalna svečanost obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Pokrovitelj je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a proslavi će prisustvovati visoki državni dužnosnici (12 sati).

ZAGREB - Inicijativni odbor branitelja, koji se sastao pod motom "STOP progonu hrvatskih branitelja", organizira u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića prosvjedni skup protiv progona hrvatskih branitelja (10,30 sati).

SPLIT - Od Vukovarske ulice do splitske Rive održat će se mimohod potpore neopravdano progonjenim braniteljima u organizaciji udruge Volim Hrvatsku (19 sati).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak održat će konferenciju za novinare (12 sati, hotel “Central“, dvorana Tomislav, Branimirova 3).

ZAGREB - U Hrvatskom društvu skladatelja bit će dodijeljene nagrade Stjepan Šulek za izvedbu skladbe za violinu za 2010. godinu (12 sati, Berislavićeva 9).

Nedjelja, 16. siječnja

-------------------------------------

Nema najavljenih događaja.

Ponedjeljak, 17. siječnja

--------------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će svečani prijem uoči obilježavanja 18. obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Maslenica" (12 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je da će se predsjednik Josipović obratiti nazočnima.

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud odlučivat će o osnovanosti USKOK-ove optužnice u "aferi Spice" kojom se bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, sedmorica nekadašnjih Podravkinih čelnika i njihovi poslovni partneri terete da su tu koprivničku prehrambenu tvrtku oštetili za oko 400 milijuna kuna (9 ,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - "Novi kazneni zakon - kaznena djela protiv časti i ugleda", naziv je okruglog stola Ministarstva pravosuđa, koji će otvoriti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (9 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića bit će predstavljena knjiga Cvjetka Milanje "Hrvatsko pjesništvo 1900-1950., Pjesništvo hrvatske moderne". Govorit će Ivan Rogić Nehajev, Branimir Bošnjak i autor (12 sati, Preradovićeva 5).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙