FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton drži da je libanonska kriza pokušaj ometanja pravde

Autor: akoz
DOHA, 12. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton rekla je u srijedu da je libanonska politička kriza pokušaj ometanja pravde ali je obećala da će se nastaviti rad od UN-a podržanog istražnog suda o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja.

"Ono što se danas dogodilo vidimo kao jasno nastojanje onih snaga u Libanonu, kao i interesa van Libanona, da ometu pravosuđe i potkopaju libanonsku stabilnost i napredak", rekla je Clinton na konferenciji za tisak u Dohi, Kataru, gdje nazoči skupu regionalnih čelnika.

"Rad posebnog suda mora se nastaviti kako bi se izvršila pravda i okončala nekažnjivost", rekla je Clinton.

Clinton je govorila nakon što su u srijedu ostavke dali ministri iz šijitske skupine Hezbollah i njihovi saveznici, svrgnuvši time i vladu premijera Saada al-Haririja, Rafikovog sina.

Očekuje se da će poseban sud optužiti pripadnike Hezbollaha za atentat od 2005., u kojem Hezbollah kaže da nije imao nikakvu ulogu.

"To je predmet kojem se treba omogućiti nastavak kao što je ranije dogovoreno. Ne radi se samo o tragičnom ubojstvu bivšeg premijera Haririja, mnogi su drugi ljudi također ubijeni i ranjeni", rekla je Clinton i istaknula da se "neće suditi političkim strankam nego pojedincima".

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙