FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran potvrdio sastanak 5+1 u siječnju

Autor: mtro
TEHERAN, 11. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Drugi krug razgovora između Irana i skupine 5+1 (SAD, Velika Britanija, Rusija, Kina i Njemačka) o nuklearnom pitanju održat će se 21. i 22. siječnja u Istanbulu, potvrdilo je u utorak iransko ministarstvo vanjskih poslova.

"Dvije strane su se dogovorile da će se razgovori održati 21. i 22. siječnja", rekao je glasnogovornik ministarstva Ramin Mehmanparast tijekom svoje tjedne konferencije za novinare.

"Pregovori između Irana i skupine 5+1 vodit će se o zajedničkim točkama koje su prihvatile obje strane", dodao je.

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu u subotu je najavio da će se sastanak održati 21. i 22 siječnja, a službe europske ministrice vanjskih poslova Catherine Ashton u petak su objavile da će se pregovori nastaviti 20. siječnja.

Velike sile na sastanku žele raspravljati o prijepornom iranskom nuklearnom programu koji u međunarodnoj zajednici izaziva strah, a Teheran o svim prijepornim temama između dviju strana.

Velike sile sumnjiče Iran da želi izraditi nuklearno oružje, a to Teheran niječe.

Iran i šestorica su nastavili razgovore o nuklearnom pitanju u početku prosinca u Ženevi nakon 14 mjeseci zastoja, a nastavit će ih u Istanbulu.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙