FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 12. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića danas je počelo razmatrati osnovanost USKOK-ove optužnice u aferi "Spice" kojom se bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca te još sedmoricu bivših čelnika Podravke i njihovih poslovnih partnera tereti da su tu prehrambenu tvrtku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna. Uz Polančeca optuženi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zloporabe te protuzakonito posredovanje. Na ročištu zatvorenom za javnost optužno vijeće ispitat će rezultate jednogodišnje istrage i dokaze na kojima se zasniva USKOK-ova optužnica podignuta lani u rujnu.

SLAVONSKI BROD - Dvije maskirane i naoružane osobe sinoć su u Slavonskom Brodu opljačkale zlatarsku radnju, odnijevši veću količinu zlatnoga i srebrnog nakita, a noćas iza ponoći policija je privela jednog muškarca zbog osnovane sumnje da je povezan s ovim kaznenim djelom, priopćeno je jutros iz Policijske uprave brodsko-posavske. Dvije maskirane osobe naoružane pištoljima i jednim elektro šokerom, sinoć oko 19 sati ušle su u zlatarnicu, u kojoj su zatekle 50-godišnjeg vlasnika. Uz prijetnju i uporabu tjelesne sile prema vlasniku otuđili su veću količinu zlatnog i srebrnog nakita. Policija navodi i opis počinitelja razbojništva: jedna osoba je muškarac krupnije građe, visok oko 180 cm, bio je odjeven u crne hlače, smeđu jaknu s crnim trokutastim uzorkom na ramenima, na nogama je imao crne cipele te je bio maskiran tzv. „fantomkom“, naoružan pištoljem i elektro šokerom. Druga osoba je visoka oko 165 cm, u policiji kažu kako je najvjerojatnije riječ o ženskoj osobi, bila je odjevena u crne hlače i crnu dužu jaknu s kapuljačom te naoružana pištoljem. Policija poziva sve građane ako imaju kakvih saznanja vezano za ovo kazneno djelo da jave policiji.

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) planira, nakon dopunskog zdravstvenog osiguranja u kojemu pokriva više od 95 posto tržišta, do kraja godine ući i na tržište dodatnog zdravstvenog osiguranja gdje će, prema riječima direktora Tihomira Strizrepa, građanima nastojati ponuditi police osiguranja koje će biti inovativne u odnosu na ono što nude privatni osiguravatelji, te im omogućiti da dobiju viši standard zdravstvene usluge. Strizrep ističe kako je sve još u početnoj fazi. Dodaje da se uvođenjem dodatnog osiguranja građanim želi pružiti mogućnost za viši standard zdravstvene usluge, no to nikako ne znači da će im se smanjiti bilo koje pravo iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

ZAGREB - "Stilskim vježbama" glumački par Pero Kvrgić i Lela Margitić proslavit će 19. siječnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 43. obljetnicu izvođenja te naše najdugovječnije predstave koju je 1968. po tekstu Raymonda Queneaua u Teatru ITD postavio redatelj Tomislav Radić. "Stilske vježbe", koje su uvrštene u Guinessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istim glumcima, stoje uz bok ostalim izvanrednim kulturnim dostignućima diljem svijeta. Predstava je nastala po djelu francuskoga književnika, pjesnika i esejista Raymonda Queneaua, a Tomislav Radić, uz Tonka Maroevića, potpisuje prijevod i adaptaciju. "Stilske vježbe" premijerno su izvedene 19. siječnja 1968. u Teatru ITD i odmah su postale hit sezone. Na premijeri i u idućih šezdesetak predstava u prvoj sezoni izvođenja partnerica Peri Kvrgiću bila je Mia Oremović, a u siječnju 1970. njezinu ulogu preuzima Lela Margitić. U predstavi je riječ o običnoj zgodi iz života koja u tumačenju dvoje glumaca, na dvadesetak različitih načina, postaje vrhunskom komedijom.

ZAGREB - U požaru koji je izbio jučer oko 12,30 sati u zagrebačkoj tvrtki Continental film, na Slavonskoj aveniji, teško je ozlijeđen 32-godišnji zaposlenik M.Ž., priopćila je danas Policijska uprava zagrebačka. Do požara je došlo u rezaonici filmskih klišeja Continental filma, kada se, prilikom rezanja na stroju na kojem je radio 32-godišnji zaposlenik, zapalila magnezijeva prašina. Požar je nakon sat vremena ugašen, a opečeni djelatnik vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliniku za traumatologiju, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Materijalna šteta nastala u požaru još nije utvrđena.

TRIBUNJ - Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se sinoć oko 18,30 sati dogodila u Tribunju pored Vodica, tijekom noći u Kliničkom bolničkom centru Split preminuo je 84-godišnji Tribunjac, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska. Na 84-godišnjeg je muškarca, dok je prelazio Ribarsku ulicu na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, naletio osobni automobil suzuki swift, kojeg je vozio 76-godišnjak, također iz Tribunja. Policija je očevidom utvrdila da je 76-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika vozilom prešao u suprotan prometni trak, te naletio na pješaka. Protiv vozača policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće.

(Hina) xntod ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙