FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD zabrinut zbog pretjerane uporabe sile u Tunisu

Autor: dhai
WASHINGTON, 11. siječnja 2011.(Hina) - Sjedinjene Države u utorak su izrazile zabrinutost zbog izvješća da su snage sigurnosti u Tunisu koristile "pretjeranu silu" protiv prosvjednika.

"Sjedinjene Države duboko su zabrinute zbog izvješća o uporabi prekomjerne sile od strane vlade Tunisa", rekao je Mark Toner, glasnogovornik State Departmenta, na brifingu za novinare.

Reakcija Washingtona uslijedila je nakon gušenja prosvjeda u Tunisu u kojem su po tvrdnjama vlade ubijene najmanje 23 osobe, dok aktivisti za ljudska prava govore o 50 ubijenih.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tunisa priznalo je u utorak da je policija koristila oružje protiv prosvjednika, u onome što je nazvao "legitimnom obranom", nakon što su prosvjednici napali policijsku postaju u gradu Kasserine molotovljevim koktelima, zapaljenim gumama i željeznim šipkama.

State Department je prošloga petka izrazio zabrinutost zbog nemira u Tunisu, pozivajući tuniskog veleposlanika u Washingtonu kako bi mu ukazao na potrebu suzdržanosti i poštovanje slobode izražavanja i slobode okupljanja građana.

(Hina) xdh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙