FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena obnovljena opatijska tržnica

Autor: dsil
OPATIJA,10. siječnja 2011.(Hina) - Zgrada opatijske tržnice, izgrađena 1898. godine, otvorena je danas nakon temeljite obnove, a službeno su je otvorili opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i najstarija prodavačica Jelka Sušanj.

Obnova je trajala od rujna prošle godine, a radovi su vrijedni 6,3 milijuna kuna. Investitor je opatijska komunalna tvrtka "Komunalac", a izvođač radova zagrebačka tvrtka "Eding".

Obnovom su poboljšani tehničko-sanitarni uvjeti i organizacija prostora, koja je usklađena sa zakonskom regulativom i zahtjevima konzervatorskog odjela. Obnovljeni je unutrašnjost i svi građevinski elementi, od krovišta do bravarije i građevinske stolarije, a zamijenjene su i instalacije.

U prizemlju će prijepodne raditi zelena tržnica, a na prvome katu cijeli će dan biti otvorene prodavaonice živežnih namirnica.

Tijekom radova, povrće, voće, meso i riba prodavali su se na četiri improvizirana prodajna mjesta, među ostalim i u šatorima na jednom parkiralištu.

Zgradu tržnice izgradila je tvrtka Francesca Matiassija 1898., a služila je za iste svrhe od samog početka. Ribarnica je dograđena 1907. godine.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙