FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: razbijena špijunska mreža povezana s Izraelom

Autor: vrad
TEHERAN, 10. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Iransko ministarstvo informiranja priopćilo je u ponedjeljak da je razbilo "špijunsko-terorističku mrežu povezanu s cionističkim režimom", odgovornu za ubojstvo iranskoga nuklearnog fizičara Masuda Ali Mohamadija u siječnju 2010., izvijestila je državna televizija.

Agenti ministarstva informiranja "uspjeli su razbiti mrežu špijuna i terorista povezanu s cionističkim režimom", priopćilo je to ministarstvo dodajući u tekstu da su u toj operaciji uhićeni "glavni krivci za Mohamadijevo ubojstvo".

Bombaš na motociklu s eksplozivom zaletio se 12. siječnja 2010. u Mohamadija, znanstvenika i profesora na teheranskom sveučilištu koji je radio i za Čuvare revolucije (Pasdaran, iranske elitne vojne snage). Teheran je za napad optužio "plaćenike" koji rade po nalogu izraelske i američke obavještajne službe.

Po priopćenju, "Mossad je u nekim europskim i neeuropskim zemljama te u nekim susjednim zemljama imao baze kojima se koristio i za pripremu ubojstva Masuda Ali Mohamadija".

Još dvojica iranskih znanstvenika koji su imali važnu ulogu u iranskome nuklearnom programu bili su mete bombaških napada 29. studenoga u Teheranu. Jedan je ubijen, a drugi je ranjen u napadima za koje Iran optužuje Mossad i CIA-u.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙