FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski SDP brani Milanovića

Autor: pgas
SPLIT, 9. siječnja 2011. (Hina) - Vodstvo splitskog SDP-a danas je stalo u obrano predsjednika stranke Zorana Milanovića kojeg je predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović optužio da svojim istupima proizvodi „crnilo“ u Hrvatskoj i usporedio ga sa sipom.

„Kada Marasović kaže kako je Milanović 'pustio crnilo' i uspoređuje ga sa sipom, onda je to previše jer je Marasovićeva stranka zavila u crno čitavu Hrvatsku“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević dodavši kako je bivši premijer Ivo Sanader pustio crnilo, a ne Milanović.

Marasović je na jučerašnjem obilježavanju 21. obljetnice splitskog HDZ-a rekao da u Milanovićevim istupima "nema nikakve ozbiljne oporbene politike", nego on samo govori „crne stvari“. Usporedio ga je sa sipom koja samo izbacuje crnilo te kazao kako se od onoga što "iz njegovih usta iziđe, može napraviti samo crni rižot“.

Jurjević je danas ocijenio da je jučerašnji skup splitskog HDZ-a, kojem je nazočila i predsjednica stranke Jadranka Kosor, pokazao da se „HDZ ne mijenja nego se vraća starom HDZ-u kojeg je karakteriiziralo vrijeđanje, isključivost i prijetnja“.

„Gospođa Kosor, koja govori umivenim riječnikom, tolerira da se u njenoj nazočnosti upotrebljavaju najgore uvrede i blaćenja i da se budi onaj stari HDZ“, dodao je Jurjević.

Jurjević je također rekao kako nas HDZ-ovci, spomenuvši pri tomu i Jadranku Kosor, koji su „lizali skute“ neprikosnovenom vođi Ivi Sanaderu sada „pokušavaju uvjeriti kako se sve loše može vezati samo uz Sanaderovo ime“.

Jurjević je zamjerio Kosor što je na jučerašnjem skupu splitskog HDZ-a spomenula splitsko brodogradilište pozivajući se na Europsku komisiju. „A ja pitam - tko je doveo splitski škver u ovu situaciju i što ste radili, gospođo Kosor, kad se u Saboru postavljalo pitanje o eventualnim pljačkama u splitskom škveru. Napadani smo iz svih oružja samo da bi se pobjeglo od te teme“, kazao je Jurjević.

Na upit kako komentira jučerašnje Marasovićevo protivljenje zamislima da u povodu 100. godišnjice postojanja Hajduka ove godine na Poljudu gostuje beogradska Crvena zvezda, Jurjević je kazao kako je i sport jedan od načina suradnje među državama.

Marasović se usprotivio dolasku Crvene zvezde u Split jer taj klub na svojim dresovima nosi crvenu zvijezdu pod kojom je, kako je rekao, „srušen Vukovar i ubijani ranjenici iz vukovarske bolnice, a od „crvene zvijezde“ su „ubijeni i članovi Torcide“ – navijača Hajduka.

Jurjević je danas uzvratio kao je „crvena zvijezda“ bila simbol antifažizma zahvaljujući kojem je Hrvatska u drugom svjetskom ratu bila na strani pobjednika. „Uputio bih Marasovića da pročita Ustav RH u kojem se navodi da je Hrvatska država zasnovana na antifašizmu te se poziva na granice stečene nakon drugog svjetskog rata“, dodao je Jurjević.

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙