FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mitropolit Jovan predvodio božićnu liturgiju

Autor: atod
ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - U prigodi blagdana Kristova rođenja danas je svečanu božićnu arhijerejsku liturgiju u zagrebačkom hramu Svetog Preobraženja predvodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović u zajedništvu sa svećenicima Zagrebačke eparhije.

Na završetku liturgije pročitana je poruka patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. U poslanici "Mir Božji - Hristos se rodi", Irinej poručuje da je Božić praznik mira i ljubavi, praštanja i mirenja, sloge i jedinstva. U ime tih božićnih bogočovječanskih duhovnih darova i vrijednosti pozvao je svu duhovnu djecu da žive i rade u duhu nepokolebljive vjernosti svojoj majci crkvi, njezinom jedinstvu, vjekovnom poretku i odlukama njezinih najviših i jedino nadležnih hijerarhijskih djela.

"Nemojte dozvoliti da ikoga od vas zbunjuju neistine i zablude grube klevete pojedinaca i grupica koje vođene svojim sektaškim zabludama svjesno ili nesvjesno služeći neprijateljima crkve i vjere Kristove pokušavaju da ospore duhovni autoritet crkve i njezine zakonite hijerarhije i da ga zamijene lažnim autoritetom samoproglašenih vođa", navodi se u poruci.

Patrijarh je u poruci naglasio da je Kristovo rođenje rađanje za vječnost, a ne za prolaznost i ništavilo. Istaknuo je i razne pojave u društvu kojima se vjernici moraju oduprijeti kako bi živjeli svoju vjeru zalažući se za prave i istinske odnose u braku, porodici i uopće među ljudima.

Božić je čestitao predvoditelj današnjeg slavlja mitropolit Jovan, napomenuvši okupljenim vjernicima da prigodom popisa stanovništva po vlastitoj savjesti upišu nacionalnost kojoj pripadaju ne stideći se svoje nacionalne pripadnosti.

Vjernicima je na kraju poželio da im godina bude bogata dobrim djelima.

(Hina) xatod ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙