FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačko tužiteljstvo obustavilo istragu protiv DT-ovog čelnika Obermanna

Autor: gple
FRANKFURT, 4. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Njemačko tužiteljstvo obustavilo je zbog manjka dokaza istragu protiv izvršnog direktora Deutsche Telekoma Renea Obermanna koja se temeljila na sumnji da je bio upleten u slučaj podmićivanja u istočnoj Europi.

"Početna sumnja o podmićivanju na Balkanu nije potvrđena", priopćeno je u ponedjeljak iz ureda državnog tužiteljstva u Bonnu.

Tužiteljstvo je pokrenulo istragu protiv osam osoba, uključujući Obermanna, na zahtjev američkih vlasti koje ispituju moguće slučajeve podmićivanja u Makedoniji i Crnoj Gori.

U sklopu istrage u kolovozu je pretražen Obermannov dom i zaplijenjeni su dokumenti.

Glavni odvjetnik Deutsche Telekoma Manfred Balz kazao je u rujnu da se slučaj temeljio na sumnjama o podmićivanju političkara i dužnosnika u Makedoniji i Crnoj Gori.

Obermann je bio optužen da je na sastanku s izvršnim direktorom MakTela 2005. odobrio isplatu dividendi makedonskoj tvrtki, inače odjelu DT-ove mađarske podružnice Magyar Telekom, pod uvjetom da se ostalim tvrtkama blokira pristup na makedonsko telekomunikacijsko tržište, pojasnili su u DT-u.

"Ured državnog tužiteljstva u Bonnu povezuje to s navodnim plaćanjem mita koje su obavljale treće strane", ističe se u priopćenju.

DT-ov odvjetnik potvrdio je da su se dva čelnika sastala, ali je po njegovim riječima posrijedi bio tek neformalan razgovor.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙