FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik UN-a pružio potporu Ouattari

Autor: mhaj
WASHINGTON , 2. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a rekao je u telefonskom razgovoru s Alassaneom Ouattarom, kojega je međunarodna zajednica priznala kao novoga predsjednika Obale Bjelokosti, da će mu UN pružiti čvrstu potporu te da će učiniti sve kako bi se doprlo do mjesta na kojima se vjerojatno nalaze masovne grobnice.

Ban je u telefonskom razgovoru istaknuo kako će UN pružiti čvrstu potporu Ouattari, izvijestio je glasnogovornik glavnoga tajnika Martin Nesirky.

Ban je bio "iznimno uznemiren pošto su ga obavijestili o neprestanom kršenju ljudskih prava" u Obali Bjelokosti. Obećao je da će UN "učiniti sve što je moguće" kako bi se omogućio pristup Anyami, mjestu u predgrađu Abidžana gdje se vjerojatno nalazi masovna grobnica. Posljednji pokušaj da se dopre do nje propao je u utorak, zbog protivljenja pristalica predsjednika u odlasku Laurenta Gbagbe.

Ban je pozdravio "suzdržanost i strpljivost" predsjednika Ouattare, "unatoč provokacijama" druge strane. Postizbornu krizu obilježilo je teško nasilje u kojemu je od polovine prosinca poginulo 179 osoba.

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙