FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP traži da Bandić odustane od objedinjene javne nabave

Autor: dber
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Iz zagrebačkog SDP-a danas su ocijenili kako se ove godine pokazalo da gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem nije u stanju provesti postupak javne nabave u predviđenim rokovima pa su zatražili da se odustane od objedinjene javne nabave budući da se dosad pokazala neučinkovitom.

U priopćenju su, kao najsvježiji primjer za to, naveli postupak javne nabave za male komunalne akcije koja je ostvarena sa svega desetak posto.

"Podržavamo odredbe Zakona o javnoj nabavi koje govore o potrebi objedinjavanja javne nabave kako bi taj postupak bio što transparentniji i kako bi se u postupku javne nabave ostvarile uštede, no dosadašnja praksa pokazala je da gradska uprava nije osposobljena za objedinjenu javnu nabavu", navodi zagrebački SDP i naglašava da vrtići, bolnice i škole ne mogu čekati da se gradska uprava osposobi za provođenje objedinjene javne nabave.

Gradska organizacija SDP-a Zagreba stoga smatra kako je u interesu građana da se postupak javne nabave ne provodi objedinjeno nego u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i Statutima ustanova, a od gradonačelnika Bandića i Gradske uprave također traži da, prije pokretanja novih modela racionalnog poslovanja, saniraju gubitke u ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙