FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prihvaćen proračun za 2011. godinu

Autor: ivuc
OSIJEK, 16. prosinca 2010.(Hina) - Osječko Gradsko vijeće na današnoj je sjednici većinom glasova prihvatilo gradski proračun za iduću godinu od 474,7 milijuna kuna.

Predstavljajući prijedlog proračuna, pročelnica Upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov rekla je kako je proračun oko 23,5 milijuna kuna manji od ovogodišnjega rebalansiranog proračuna te da se, unatoč ovogodišnjem padu prihoda, iduće godine namjerava pokrenuti novi investicijski ciklusa, što će se omogućiti "planiranim kreditnim zaduženjem od 70 milijuna kuna".

Vijećnici oporbenih stranaka SDP-a, HDZ-a, HSP-a i HSLS-a ocijenili su, među ostalim, da je prijedlog proračuna nejasan i nevjerodostojan, bez mjera za rast gospodarstva, te dokaz dosadašnje loše politike gradske vlasti s HDSSB-om na čelu.

Vijećnica SDP-a Biljana Borzan prigovorila je da je prikaz proračuna nejasan, bez dovoljno pojedinosti, jer predloženi programi nemaju nikakvih posebnih objašnjenja, osim naziva projekta. "To je dokaz da nam slijedi još jedna vrlo loša godina", dodala je Borzan.

Vijećnik HDZ-a Ivica Vuletić rekao je kako takav proračun svjedoči o lošoj politici gradske vlasti u posljednjih godinu i pol dana, kad je grad stagnirao. Ocijenio je da će se stagnacija, na temelju takvog proračuna te pokazatelja kao što su veliki pad proračunskih prihoda i rast nezaposlenosti, nastaviti i iduće godine.

Odgovarajući oporbenim vijećnicima, gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) rekao je kako je proračun za 2011. godinu realan s obzirom na veliki pad prihoda zbog izmjena zakona o porezu na dohodak, bez čega ovogodišnji proračun ne bi imao manjak, a koji se, zasad, procjenjuje na 20-ak milijuna kuna. Ustvrdio je kako je Gradska uprava u proteklih godinu i pol dana vratila oko 200 milijuna kuna kredita i drugih obveza te smanjila troškove sustava i proračunski manjak, što omogućuje zaduživanje od 70 milijuna kuna upravo za kapitalne investicije.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙