FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis Martine Dalić

Autor: azel
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Mr. sc. Martina Dalić (1967.), koju je danas premijerka Jadranka Kosor predložila Saboru za novu ministricu financija, od 2008. obnaša dužnost predsjednice Uprave Partner banke, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je završila i postdiplomski studij.

U Ministarstvu financija zapošljava se 1995., a 1997. postaje pomoćnica ministra financija i vodi cijelu upravu. Iz Ministarstva financija odlazi u Privrednu banku Zagreb, gdje 2000. godine postaje glavni ekonomist. Nakon pobjede HDZ-a na izborima vraća se u Ministarstvo financija na funkciju državne tajnice.

Godine 2005. preuzima vođenje Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i zamjenica je glavnog voditelja pregovora o pristupanju Europskoj uniji. Uz to, pregovara o financijskim odredbama.

Mr. sc. Martina Dalić, bivša državna tajnica Ministarstva financija i šefica Središnjega državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije, bila je u Vladi od 2004. do 2008.

(Hina) pp/xmb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙