FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Capelli: Obijev harač i Zlatkov krizni proračun

Autor: dsil
RIJEKA,27. prosinca 2010.(Hina) - Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Primorsko-goransku županiju i saborski zastupnik Gari Capelli na današnjoj je konferenciji za novinstvo ocijenio da je kraj godine u Rijeci i županiji obilježio "Obijev (Obersnelov) harač i Zlatkov (Komadina) krizni proračun", aludirajući na povećanje gradskog prireza i smanjen županijski proračun.

Istaknuo je da vlada ulaže znatan novac u županijsko područje iako tu HDZ nije na vlasti.

Saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin navela je da je vlada unatoč krizi u proteklu razdoblju izdvojila 500 milijuna američkih dolara za jamstva brodogradilištu "3. maja" te da je omogućila ulaganje 530 milijuna kuna u izgradnju sveučilišnog kampusa.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Bojan Hlača ocijenio je položaj gospodarstva u Rijeci dramatičnim, ustvrdivši da je odnos gradske uprave prema poduzetništvu loš. No, kazao je, u Rijeci postoje i primjeri uspješnih gospodarstava, među kojima je riječka luka. Ona ostvaruje odlične rezultate i pred njom su izvrsne razvojne mogućnosti, dodao je.

Saborski zastupnik Anton Mance podsjetio je na dobre poslovne rezultate drvne industrije, kazavši da je tomu pridonijelo vladino ulaganje 65 milijuna kuna nepovratna novca u nabavu strojeva i opreme, od čega su 20 milijuna dobili drvoprerađivači u Primorsko-goranskoj županiji.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙