FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trupković i Goršić pušteni iz pritvora, Vogrinc ostaje

Autor: vhor
KARLOVAC, 23. prosinca 2010. (Hina) - Bivši članovi karlovačke Mladeži HDZ-a Danijel Trupković i Željko Goršić pušteni su danas iz pritvora te će se dalje braniti sa slobode, a treći osumnjičenik Vladimir Vogrinc ostaje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdila je glasnogovornica karlovačkoga Županijskog suda Alenka Laptalo.

Vogrinc je već pravomoćno osuđen za ista kaznena djela, a novo je djelo počinio tijekom uvjetnog otpusta, rekla je Laptalo, dodajući da su Trupković i Goršić pušteni iz pritvora jer su svjedoci već ispitani pa nema opasnosti od njihova mogućeg utjecaja na svjedoke tijekom istrage.

Sva su trojica osumnjičena za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nasilničko ponašanje i pokušaj nanošenja teške ozljede 12. prosinca u jednome karlovačkom kafiću. Trojica su fizički napala 18-godišnjega Marka Jovkovića.

Vogrinc i Trupković u međuvremenu su zbog toga izbrisani iz članstva u stranci, a Goršić je izbrisan iz stranke još 2008. godine zbog sličnog izgreda.

Danas je karlovački HDZ objavio da je Matiji Perkoviću, koji u posljednjem napadu nije sudjelovao, prihvatio ponuđenu ostavku na dužnost predsjednika karlovačke gradske Mladeži HDZ-a "zbog moralne reakcije na nedavne nemile događaje u kojima je sudjelovala nekolicina sad već bivših članova Mladeži HDZ-a". Perković je član karlovačkoga Gradskog vijeća.

Trupković je HDZ-ov vijećnik Županijske skupštine.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙