FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: nasilni 26-godišnjaci u pritvoru 48 sati

Autor: vhor
KARLOVAC, 15. prosinca 2010. (Hina) - Trojici 26-godišnjaka iz Karlovca, bivšim HDZ-ovcima Vladimiru Vogrincu, Danijelu Trupkoviću i Željku Goršiću koji su prije četiri dana fizički napali 18-godišnjeg mladića, a večeras privedeni u Istražni centar karlovačkog Županijskog suda, sudac Ivan Perković nakon saslušanja odredio je 48-satni pritvor.

Od glasnogovornice suda Alenke Laptalo se doznaje da su se pred istražnim sucem branili šutnjom. Trojica su osumnjičena za kaznena djela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških ozljeda, a jedan od njih osumnjičen i za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Oni su u subotu u jednom karlovačkom kafiću fizički napali Marka Jovkovića.

Danas je policija izvijestila da je "u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđena i osnovana sumnja na kaznena djela - "nasilničko ponašanje" i "pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda" te je u skladu s tim protiv trojice mladića podignuta i kaznena prijava. Policija je prvotno izvijestila da su ta trojica pod utjecajem alkohola bez povoda u ugostiteljskom objektu fizički napala 18-godišnjaka iz Karlovca te mu nanijela lake ozljede, što je okvalificirano kao prekršaj, a ne kazneno djelo. Jučer, u tijeku prvog dijela kriminalističkog istraživanja, priopćeno je da su zbog remećenja javnog reda i mira trojica prijavljena prekršajno, a jedan i kazneno za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Riječ o vozaču s kojim je jedan od napadača u automobilu htio napustiti ugostiteljski objekt. Upravljajući tim automobilom otvorenim suvozačevim vratima srušio je na tlo 20-godišnjeg mladića i 29-godišnju djevojku koji su ih sprječavali da odu te im vozilom prešao preko nogu, nanio im lake ozljede i pritom oštetio parkirani automobil.

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas u bolnici ozlijeđenog Jovkovića te njemu i roditeljima kazala da se takvo nasilničko ponašanje neće nikomu dopustiti.

Župan Ivan Vučić (HDZ) i gradonačelnik Damir Jelić (HDZ), koji su bili s Kosor u pratnji, kazali su novinarima da su Vogrinc i Trupković zbog napada brisani iz članstva HDZ-a. Vučić je istaknuo kako se nada da će Trupković vratiti stranci mandat u Županijskoj skupštini, no "ako to i ne učini, stranka će mu ga oduzeti". Po skupštinskom statutu stranka na to ima pravo jer to nije njegov izvorni, već zamjenski mandat, objasnio je župan Vučić.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙