FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borovec: policija će vrlo skoro objaviti informaciju o današnjoj akciji

Autor: mvra
ZAGREB, 22. prosinca 2010. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je večeras u Dnevniku 3 HTV-a da ne može potvrditi ni demantirati da je u tijeku obrada u slučajevima uhićenja zbog premlaćivanja poznatih osoba, među kojima i novinara Dušana Miljuša, o čemu su večeras neslužbeno izvijestili brojni mediji, ali je rekao da će policija "vrlo skoro" objaviti o čemu se radi.

Borovec je rekao da je danas medijima samo mogao potvrditi da je u tijeku velika policijska akcija te je zamolio javnost da se strpi nekoliko narednih sati jer je od interesa javnosti važniji interes da policija otkrije počinitelje teških kaznenih djela.

"Mi ćemo vrlo skoro, onog trenutka kada nećemo time ugroziti tijek kriminalističkog istraživanja objaviti o čemu se točno radi", rekao je Borovec.

Dodao je da je policija čitavo vrijeme radila na razrješenju slučaja premlaćivanja novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša i izrazio uvjerenje da će u konačnici kod tog slučaja imati pozitivnih rezultata.

Ostalo je tako zasad nepotvrđeno je li policija nakon 2,5 godine riješila slučaj brutalnog premlaćivanja novinara Dušana Miljuša koji je godinama pisao o kriminalu kao i slučaj premlaćivanja poduzetnika Josipa Galinca.

Miljuša su palicama 2. lipnja 2008. ispred njegovog doma premlatila dvojica napadača. Miljuš je dan kasnije u bolnici izjavio da ne zna koji je njegov članak mogao potaknuti napad, ali da vjeruje kako je riječ o dobro pripremljenom i planiranom napadu organiziranog kriminala.

Galinac je pretučen metalnim palicama 17. rujna iste godine kod zgrade Ministarstva gospodarstva, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici. Nakon napada, na upit je li napad povezan s mogućim reketarenjem "Industrogradnje", Galinec je kazao kako je to "sasvim sigurno".

U današnjoj pljački poslovnice Volksbanke u Zagrebu u kojoj je još uvijek nepoznati razbojnik ubio zaštitara pričinjena je šteta od 200.000 kuna, rekao je Borovec, koji očekuje da će im fotografije razbojnika pomoći da vrlo brzo dođu do njega. Policija je pronašla i niz tragova koji će nakon pronalaska razbojnika pomoći u dokazivanju kaznenog djela. Pretpostavlja da se ne radi o vještoj osobi i profesionalcu i da je smrt zaštitara posljedica gubitka kontrole i panike počinitelja.

U policijskom opisu razbojnika ubojice navodi se da je riječ o muškarcu u četrdesetim godinama, visine oko 175 centimetara, mršavije tjelesne građe, ispijenog lica, izrazito šiljatog nosa i neobrijane brade koji je u trenutku pljačke na glavi imao šarenu vunenu kapu, a na rukama crne rukavice.

Razbojnik je naoružan pištoljem upao oko 8,20 sati u poslovnicu Volksbanke i zatražio novac. U banci su bile četiri zaposlenice i 49-godišnji zaštitar Sokol Marića koji se bacio na razbojnika. Prilikom hrvanja razbojnik je ispalio više hitaca i ranio zaštitara koji je nakon desetak minuta umro. Pljačkaš je potom uspio zgrabiti novac i pobjeći.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙