FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene godišnje nagrade najuspješnijim znanstvenicima IRB-a

Autor: macu
ZAGREB, 21. prosinca 2010. (Hina) - Godišnje nagrade ravnateljice danas su dodijeljene najuspješnijim znanstvenicima Instituta Ruđera Boškovića (IRB).

Nagradu je, kako je priopćeno, dobilo gotovo pedeset znanstvenika u kategorijama znanstveni rad s visokim impakt faktorom, međunarodni ili domaći projekti s iznosom većim od 500.000 kuna, drugi projekti od iznimne važnosti za IRB, međunarodni patenti i dobivene nagrade za znanstveni rad uključujući i državne nagrade za znanost.

Nagrade je uz ravnateljicu Danicu Ramljak uručio ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Među ovogodišnjim dobitnicima je i Tomislav Domazet Lošo kojemu je uručena Godišnja nagrada zbog nedavnoga iznimnog uspjeha i objave znanstvenog rada na naslovnici najprestižnijega znanstvenog časopisa Nature.

Novouspostavljenom Godišnjom nagradom ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a, koja je dio strategije izravnog poticanja izvrsnosti, želi se povećati prepoznatljivost izvrsnih znanstvenika, te ih potaknuti na daljnji znanstveni rad i usavršavanje u sklopu IRB-a, stožerne institucije u području prirodnih znanosti u Republici Hrvatskoj. Nakana je nagrade poticanje kreativnosti i inovativnosti te, dugoročno gledano, stvaranje djelotvornog i poticajnog znanstvenog sustava koji će stimulirati konkurentnost i počivati na najsposobnijim znanstvenicima. Također želi se potaknuti znanstvenike na veći angažman u području znanstvenog poduzetništva, komercijalizacije i uključivanja u tržište znanja.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙