FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće sigurnosti UN-a će vjerojatno u nedjelju razgovarati o stanju na Korejskom poluotoku

Autor: akoz
UJEDINJENI NARODI, 18. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Vijeće sigurnosti UN-a vjerojatno će u nedjelju održati izvanrednu sjednicu posvećenu eskalaciji napetosti između Sjeverne i Južne Koreje, rekli su u subotu diplomati iz Vijeća.

Ranije u subotu su diplomati rekli da je sastanak ranije načelno bio predviđen za subotu popodne ali je jedan od diplomata rekao agenciji Reuters da "danas neće biti sastanka ali će vrlo vjerojatno biti održan sutra".

Drugi diplomat je rekao da će izvanredna sjednica o Sjevernoj Koreji vjerojatno biti održana u nedjelju u 11 sati, odnosno u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, ali i da se vrijeme ponovno može promijeniti.

Sastanak je sazvan na zahtjev Rusije, rekao je diplomat, i nije jasno je li ga 15-člano vijeće planiralo održati. Diplomati su rekli da se nadaju dogovoriti izjavu koja bi mogla pomoći smirivanju napetosti.

Izgleda da je loše vrijeme u subotu odgodilo vojnu vježbu Južne Koreje s bojnim streljivom zbog koje Sjeverna Koreja prijeti još jednim vojnim napadom.

Nije poznato ni je li odgoda sjednice Vijeća povezana s odgodom početka južnokorejske vježbe.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙