FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mullen poziva na snažniji savez SAD-a, Južne Koreje i Japana

Autor: kgab
SEUL, 8. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Zapovjednik združenog stožera američkih oružanih snaga admiral Michael Mullen izjavio je u srijedu u Seulu da Japan, Južna Koreja i SAD moraju izgraditi još snažniji savez zbog agresivnog nastupa Sjeverne Koreje i pozvao je Kinu da pokaže vodstvo obuzdavanjem svog saveznika Pjongjanga.

Mullen, koji boravi u posjetu Južnoj Koreji, složio se s južnokorejskim dužnosnicima da bi Washington i Seul trebali organizirati više vojnih vježbi kako bi odvratili Pjongjang od novog napada.

"Nadam se da će, koliko je to moguće, u vježbe biti uključeni vaši susjedi i partneri, posebice Japanci", rekao je Mullen.

Kazao je da je ohrabren time što je Južna Koreja poslala promatrače na ovotjednu američko-japansku vojnu vježbu i pozdravio je trilateralni sastanak ministara vanjskih poslova u Washingtonu.

"Nadam se da ćemo u budućnosti vidjeti više trilateralnih sastanaka u regiji", dodao je.

Ministri vanjskih poslova triju zemalja izrazili su na sastanku u ponedjeljak zabrinutost zbog nedavnog napada Sjeverne Koreje na Južnu i pozvali su Kinu da iskoristi utjecaj koji ima na Pjongjang i stabilizira situaciju u regiji.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙