FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: vodstvo liberala snažno podupire RH na putu u EU

Autor: lmol
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica zastupničkog kluba HNS-a i HSU-a te potpredsjednica stranke europskih liberala (ELDR) Vesna Pusić nazočila je summitu europskih premijera i zamjenika premijera iz liberalnih stranaka, koji se održao u sklopu summita EU-a u Bruxellesu, navodi se u petak u priopćenju HNS-a, u kojem se ističe da vodstvo europskih liberala snažno podupire priključenje Hrvatske EU.

"Vodstvo europskih liberala snažno podupire priključenje Hrvatske EU te završetak pristupnih pregovora u prvoj polovici sljedeće godine", rekla je Pusić nakon sastanka.

Sastanku u organizaciji ELDR-a (Europske liberalno-demokratske i reformske stranke) te grupe ALDE (zastupnici liberalnih stranaka u Europskom parlamentu) nazočio je i Siim Kallas, potpredsjednik Europske komisije, te estonski premijer Andrus Ansip, finski Mari Kiviniemi, irski Brian Cowen te nizozemski Mark Rutte.

ELDR i ALDE od samih početaka procesa pridruživanja Hrvatske EU snažno podupiru hrvatsko članstvo u Uniji te reforme, glavni cilj kojih je bolji život građana u Hrvatskoj.

Vesna Pusić obnaša treći uzastopni mandat izabrane potpredsjednice ELDR-a, što je najviša dužnost koju neki hrvatski političar obnaša u nekoj od europskih stranaka.

Dvodnevni sastanak EU-a, započet u četvrtak u Bruxellesu, posvećen je manjoj izmjeni Lisabonskog ugovora kojom se stvara pravna podloga za uspostavu trajnog mehanizma za stabilnost eura i zamjenjuju sadašnja dva privremena rješenja kojima vijek trajanja istječe sredinom 2013.

(Hina) xpp yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙