FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MGZ: izložba fotografija "Zagrebački trgovi"

Autor: mbur
ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - Izložba najboljih fotografija učenika zagrebačkih osnovnih škola, koji su sudjelovali na natječaju Muzeja grada Zagreba (MGZ) i Centra za kulturu i informacije Maksimir na temu "Zagrebački trgovi" otvorena je danas u MGZ-u.

Na natječaj se odazvalo 55 učenika iz deset osnovnih škola s oko 160 fotografija. Većina izloženih fotografija postat će dio fototeke MGZ. Izložbu je otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević, ocjenivši kako izložene fotografije govore da su njihovi autori budućnost hrvatske fotografije. Ovogodišnja tema uklopila se u ono što Zagreb želi reći sugrađanima, drugim stanovnicima Hrvatske te turistima, rekla je Pavičić Vukičević.

Ovogodišnja zadaća učenika u okviru natječaja bila je istražiti trgove u središtu grada i u kvartu u kojemu žive, a svoja otkrića i dojmove zabilježiti fotoaparatom. Učenici su na trgovima snimali zgrade, fasade, detalje, spomenike, ljude i događanja te motive iz svakodnevice, gradsku vrevu, užurbanost, prometnu gužvu, parkove i dr.

Prvu je nagradu dobio Trisan Šiprak iz O.Š. "Dr. Ivana Merza", drugu Tin Grgić Alkalović iz O.Š. "Jure Kaštelana", treću Ivan Ujčić iz O.Š. "Poliklinike Suvag", četvrtu Kristijan Kozina iz O.Š. "Stenjevec", a petu Tea Mardešić O.Š. "Dr. Ivana Merza".

(Hina) xmb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙