FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripadnici Vojne policije posjetili zagrebačku džamiju

Autor: dmak
ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - U sklopu priprema za odlazak u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu, pripadnici pukovnije Vojne policije 17. HRVCON-a posjetili su danas zagrebačku džamiju, gdje im je imam Aziz ef. Hasanović, koji je glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i MORH-a, održao predavanje o osnovama islamske religije, jezika, kulture i običaja naroda u Islamskoj Republici Afganistanu, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Posebice je istaknuo pravila kad je riječ o ponašanju prema domaćem stanovništvu, s kojim će pripadnici 17. HRVCON-a svakodnevno surađivati u sklopu redovitih zadaća.

Nakon predavanja pripadnici 17. HRVCON-a obišli su dio džamije u kojem im je rečeno kako se dolično ponašati pri ulasku u molitvene prostorije.

Aziz ef. Hasanović izrazio je zadovoljstvo suradnjom s MORH-om u sklopu priprema pripadnika Oružanih snaga RH za odlazak u međunarodne mirovne misije i operacije.

Zapovjednik pripadnika Pukovnije vojne policije, satnik Ivica Devčić zahvalio je predavaču Azizu ef. Hasanoviću što ih je primio i na informacijama.

Već tradicionalno, od prosinca 2006. godine, u sklopu priprema za odlazak u misiju ISAF-a, pripadnici Oružanih snaga RH posjećuju zagrebačku džamiju kako bi na predavanjima doznali više o načinu života, vjerskim i kulturnim običajima te tradiciji i povijesti afganistanskog naroda.

(Hina) pp/xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙