FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa Končar: dobit nakon oporezivanja 168,4 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Konsolidirana dobit Grupe Končar prije oporezivanja, prema procjeni rezultata poslovanja za ovu godinu, iznosila bi 188,9 milijuna kuna, a dobit nakon oporezivanja procjenjuje se na 168,4 milijuna kuna, priopćeno je sa današnje sjednice Nadzornog odbora Končara i objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Procijenjeni rezultat nešto je veći u odnosu na plan i ostvarenje u 2009.

Ukupni prihodi procjenjuju se u iznosu od 2,7 milijardi kuna, što je na razini planiranog za ovu godinu i nešto manje od ostvarenja u 2009.

Pritom se ukupni prihodi od prodaje proizvoda i usluga procjenjuju na 2,4 milijarde kuna, što je 9 posto manje od ostvarenog u 2009. i 4 posto manje od planiranog.

Procjenjuje se da će se ostvariti izvoz u iznosu od 1,3 milijarde kuna, što je 5 posto više od ostvarenja protekle godine. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznosi 54 posto.

Na domaćem tržištu prihodi od prodaje iznosili bi 1,1 milijardu kuna, ili 23 posto manje nego u 2009.

Stanje ugovorenih poslova na kraju 2010. procjenjuju se na 2,4 milijarde kuna, što je 3 posto manje u odnosu na početak godine.

NO tvrtke prihvatio je plan poslovanja za 2011. kojim se planira da će Grupa Končar iduće godine ostvariti neto dobit u iznosu od 126,7 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje proizvoda i usluga planirani su u iznosu od 2,4 milijarde kuna, što je na razini procjene ostvarenja u 2010.

Plan prihoda od prodaje na domaćem tržištu iznosi 1,1 milijardu kuna, a u izvozu 1,4 milijarde kuna.

U narednoj godini planira se ugovoriti novih poslova u vrijednosti od 2,8 milijardi kuna od čega 1,3 milijarde kuna na domaćem tržištu i 1,5 milijardi kuna u izvozu.

Planirano stanje ugovorenih polova na kraju 2011. godine iznosilo bi 2,8 milijardi kuna što je 18 posto više u odnosu na stanje na kraju ove godine.

NO je primio na znanje informaciju o uvrštenju dionica Končar - Elektroindustrije d.d. na službeno tržište Zagrebačke burze. Prema ranijoj odluci Skupštine društva dionice će se uvrstiti na službeno tržište do kraja ove godine.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙