FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft Hrvatska s blagim minusom, iduće godine rast

Autor: tmis
ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Tvrtka Microsoft Hrvatska u jedanaest mjeseci ove godine zabilježila je blagi pad prometa u odnosu na prošlu godinu, dok iduće godine očekuje poboljšanje na tržištu i rast, posebno u drugom dijelu godine, istaknuto je na današnjem godišnjem susretu s novinarima u toj tvrtki.

Istaknuvši da je njihov minus u postocima znatno manji od pada ukupnog IT tržišta u Hrvatskoj, a koji po analizama kuće IDC Adriatics iznosi oko 5 posto, direktor poslovanja i marketinga Microsofta Hrvatska Marko Makovac naglasio je da su ove godine zapravo po ostvarenjima slični lanjskoj.

Za ovu je godinu kazao i da je bila izazovna, a kako njima poslovna godina traje od lipnja do lipnja, i sada tek završava polovica, još nemaju konkretnih financijskih pokazatelja, ali očekuju da će biti u skladu s očekivanjima.

Najvećim uspjehom u ovoj godini smatraju što je tvrtka Microsoft Hrvatska u nedavnom globalnom istraživanju Microsofta svrstana na drugo mjesto po zadovoljstvu korisnika (iza prve Grčke), dok je u kategoriji IT profesionalaca prva na svijetu.

Generalni direktor Microsoft Hrvatska Ivan Vidaković istaknuo je pak da se u svojoj prvoj godini rada u toj tvrtki bavio upravo najviše transformacijom tvrtke i to u smjeru da je 'korisnik u centru svega'.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙