FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: ugovor za obnovu Trga slobode

Autor: ivuc
OSIJEK, 14. prosinca 2010.(Hina) - Predstavnici osječke Gradske uprave i osječke tvrtke "Rechner" d.o.o. potpisali su danas ugovor o izradi projektne dokumentacije za obnovu osječkoga Trga slobode.

Ugovor je vrijedan više od 664.000 kuna, a rok za izradu idejnoga, glavnoga i izvedbenog projekta je kraj ožujka iduće godine, nakon čega će se raspisati javni natječaj za odabir izvođača radova.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako Gradska uprava želi cjelovitu obnovu tog trga u središtu grada, a obnovom se želi dobiti suvremeni trg koji će se povezati s prije obnovljenim glavnim Trgom Ante Starčevića i Kapucinskom ulicom.

Na novinarski upit koliko će trajati obnova Trga slobode, gradonačelnik Bubalo je odgovorio kako će radovi početi iduće godine, a trebali bi biti dovršeni 2012. godine. Nije želio nagađati o tome koliko će obnova stajati prije raspisivanja javnoga natječaja na koji se, kako je rekao, mogu javiti zainteresirane tvrtke iz svih krajeva Hrvatske.

Direktor tvrtke "Rechner" d.o.o. Predrag Rechner rekao je kako na cijenu, osim površinskih radova, može utjecati i moguća obnova podzemnih instalacija, poput vodovodnih i električnih, čije stanje tek treba utvrditi.

Budući da je na Trgu slobode i spomen-obilježje poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata te da su se u javnosti čula nagađanja o njegovu preseljenju na drugu lokaciju, Bubalo je rekao kako se "ništa neće raditi na silu" te je pozvao građane i udruge da se uključe u javnu raspravu o tom pitanju.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙