FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dionica Ine na 2.830 kuna, promet dopodneva iznad 56 milijuna kuna

Autor: nbrc
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) - Dionicom Ine, odmah po nastavku trgovanja, danas se na Zagrebačkoj burzi počelo trgovati po cijeni od 2.830 kuna što je 64,43 posto viša cijena nego zadnji dan trgovanja prije suspenzije, 2. prosinca ove godine, te 30 kuna, ili oko 1,1 posto viša cijena od cijene koju je ponudio MOL za kupnju dionica od malih dioničara.

Dionicom Ine nije se trgovalo, po nalogu Hanfe, od 3. prosinca, nakon što je mađarski Mol najavio ponudu za kupnju dionica Ine od malih i institucionalnih ulagača po cijeni od 2.800 kuna, a Hanfa je jučer donijela rješenje kojim se od danas, 14. prosinca, dopušta daljnje trgovanje dionicom Ine na Zagrebačkoj burzi.

Trgovanje dionicom Ine jutros je, od 9 do 11 sati, nastavljeno po modalitetu predotvaranja, a kontinuirana trgovina nastavljena je od 11 sati bez limita.

U oko sat vremena, do 12,00 sati, na Burzi je protrgovano oko 20 tisuća dionica Ine, a njima se trguje po cijeni od 2.830 kuna, a do podne je tom dionicom ostvareno više od 56 milijuna kuna.

"Očekivano, cijena dionice Ine uzletjela je u prvim minutama trgovanja iznad 2.800 kuna, a s obzirom na njezinu težinu u domaćim burzovnim indeksima, oni su porasli na najviše razine još od prije ljeta", ističe brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos Danijela Sporiš.

Iznenađujuće visok nalog za kupnju dionica Ine istaknut jutros na Burzi, na više od 140.000 dionica po cijeni od 2.830 kuna, zaslužan je za veliki obujam današnjeg trgovanja, dodaje Sporiš.

Početak trgovanja dionicom Ine odrazio se i na kretanje dioničkih indeksa i Crobex je oko podneva u plusu za oko 9 posto, na 2.064 bodova, što je njegova najviša razina od sredine svibnja ove godine.

Još veći rast, za 12,43 posto, bilježi specijalizirani indeks Crobex10 koji je oko 12 sati na oko 1.126 bodova, najvišoj razini od kraja lipnja ove godine.

Kako je Hini u telefonskoj izjavi kazao glasnogovornik Adris Grupe Predrag Grubić "Adris Grupa nije uključena u kupovanje Ininih dionica".

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙