FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

METKOVIĆ: vodni val oko 23,00 sata

Autor: mkov
ZAGREB, 1. prosinca 2010. (Hina) - Nagli rast vodostaja rijeke Neretve očekuje se večeras oko 23,00 sati, a visoki vodni val mogao bi rezultirati izvanrednim stanjem u Metkoviću, istaknuto je večeras na sjednici u Stožeru Zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije kojoj su nazočili članovi stožera i načelnici, gradonačelnici i načelnici Stožera zaštite i spašavanja gradova i općina u dolini Neretve, priopćeno je iz Stožera.

Predstavnik Hrvatskih voda izvjestio je nazočne o naglom rastu vodostaja, te dodao kako se oko 23,00 sati očekuje visoki vodni val, koji će rezultirati izvanrednim stanjem u Metkoviću, navodi se u priopćenju i dodaje kako je Metković najviše ugrožen, a veći dio desne strane grada je poplavljen.

Stožeri zaštite i spašavanja gradova i općina u dolini Neretve organiziraju dežurstvo, a navodi se i kako je nužna mobilizacija građevinske mehanizacije i građevinskog materijala.

Ističe također kako je načelnik Stožera zatražio angažiranje svih snaga na području županije - vatrogastva, stanica HGSS, redarstvenih snaga PU i državnih intervencijskih postrojbi.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙