FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodstvo Vukovarsko-srijemske županije u posjetu vojvođanskim Hrvatima

Autor: jsta
SUBOTICA, 13. prosinca 2010. (Hina) - Vodstvo Vukovarsko-srijemske županije obećalo je u ponedjeljak u Subotici da će osigurati smještaj i stipendirati dvoje studenata iz Vojvodine koji namjeravaju nastaviti školovanje u Vukovaru.

"Želimo pomoći koliko možemo kako bismo potaknuli proširenje suradnje s Hrvatima u Vojvodini, čime očekujemo da ćemo pozitivno utjecati i na regionalnu suradnju Srbije i Hrvatske", izjavio je poslije sastanka s vodstvom Hrvatskoga nacionalnog vijeća (HNV) vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Predsjednik HNV-a Slaven Bačić istaknuo je tom prigodom da hrvatska manjina u Vojvodini ima najbolju komunikaciju s Vukovarsko-srijemskom županijom, koja je pokazala najviše razumijevanja za njihove probleme.

Osim suradnje u izorazobi, dogovorena je potpora Vukovarsko-srijemske županije i nekim medijskim projektima te projektima u kulturi.

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije poslije razgovora u HNV-u posjetilo je ustanovu "Hrvatsku riječ" i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, a navečer je bilo gost Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙