FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorska manjina u Splitu želi veće prostorije

Autor: pgas
SPLIT, 13. prosinca 2010. (Hina) - Na današnjoj službenoj primopredaji ključeva zajedničkih prostorija, površine 230 metara četvornih na Mažuranovićevom šetalištu, namijenjenih radu nacionalnih manjina u Splitu, vodstvo crnogorske manjine odbilo je prihvatiti te prostorije, a predstavnici srpske, makedonske i mađarske manjine prihvatili su ga i zahvalili gradskim vlastima na njegovoj dodjeli.

Predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Splitu Borivoje Stevović rekao je da je taj prostor "pretijesan" za rad tri ili četiri nacionalne manjine u Splitu. "Zajednica Crnogoraca u Splitu nastavit će rabiti prostor površine oko 60 metara četvornih u Vukovarskoj ulici, a od grada ćemo tražiti da nam se dodijeli prostor od stotinjak metara četvornih u kojem bismo ubuduće mogli kvalitetnije organizirati svoje aktivnosti", rekao je Stevović.

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov je rekao kako "neprihvaćanje danas otvorenog prostora neće poremetiti dobre odnose grada s crnogorskom nacionalnom manjinom".

Kazao je da je u danas otvorene prostorije, površine 230 metara četvornih, namijenjene nacionalnim manjinama grad Split uložio gotovo 420.000 kuna. "Grad Split je dužan vijećima nacionalnih manjina osigurati prostor, i to smo učinili, te želimo da u njemu nacionalne manjine njeguju svoj jezik i kulturne običaje", rekao je Šundov.

Dodao je da grad na godinu izdvaja još pola milijuna kuna za nacionalne manjine, što znači da je, kazao je, tijekom 2010. godine za rad vijeća nacionalnih manjina izdvojio gotovo milijun kuna.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙