FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: disciplinski postupak protiv policajaca

Autor: dben
VARAŽDIN, 13. prosinca 2010. (Hina) - Protiv četvorice varaždinskih policajaca koji u petak navečer nisu obavijestili Centar za socijalnu skrb o privođenju trojice maloljetnika pokreće se disciplinski postupak, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica varaždinske Policijske uprave Marina Kolarić.

Dvojica od četvorice policajaca bit će udaljena s dužnosti, a u tijeku su konzultacije s Općinskim državnim odvjetništvom zbog utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti policijskih službenika, dodala je glasnogovornica.

Varaždinski policajci zatekli su maloljetnike iz romskog naselja u Kuršancu, u Međimurskoj županiji, poslije 23 sata kod varaždinske sportske dvorane na Dravi, gdje se u petak navečer održavao koncert. Kako po Obiteljskom zakonu maloljetnicima mlađim od 16 godina nije dopušteno biti na ulici bez nadzora roditelja od 23 sata do pet sati ujutro, policija ih je privela u policijsku postaju u Varaždinu, o čemu nije obavijestila Centar za socijalnu skrb. O privođenju maloljetnika obavijestili su čakovečku policiju, na čijem području maloljetnici imaju prebivalište, a ona je roditelje koji, pak, nisu željeli doći po njih.

Varaždinski policajci trojicu su maloljetnika službenim vozilom prevezli u Međimurje, ali nisu ih predali roditeljima, nego su ih kilometar i pol prije mjesta u kojemu žive pustili i poslali da se sami vrate kući. Dječake je, dok su hodali cestom, udario automobil kojim je upravljao pijani 37-godišnjak. Jedan je dječak poginuo, drugi je teško ozlijeđen, a treći je prošao bez ozljeda. Muškarac je priveden u međimursku Policijsku upravu.

Centar za socijalnu skrb Međimurske županije ispitat će odgovornost roditelja i moguće zanemarivanje djece, rekla je glasnogovornica Kolarić. Ako utvrdi elemente kaznenog djela, o tome će obavijestiti međimursku Policijsku upravu.

(Hina) xdben ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙