FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BICRO s 149 tisuća eura sufinancira projekt "Flameblend"

Autor: tmis
ZAGREB, 13. prosinca 2010. (Hina) - Vladina agencija za provedbu programa potpore tehnologijskom razvoju BICRO s nešto malo više od 149 tisuća eura sufinancira projekt "Flameblend" usmjeren na razvoj i projektiranje funkcionalnih pređa i pletiva smanjene gorivosti, a kojeg će tijekom tri godine tripartitnom suradnjom provoditi fakulteti i tvrtke iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, izvijestili su iz BICRO-a.

Ugovor o tom sufinanciranju potpisan je danas u BICRO-u i to u sklopu programa Eureka kojim se osigurava financiranje tržišno usmjerenih razvojnih projekata međunarodne suradnje.

Navedeni iznos BICRO-a čini 47 posto ukupnih sredstava za hrvatski dio spomenutog projekta, dok su za ostale troškove zaduženi projektni partneri.

Hrvatski partneri u tom projektu su zagrebačko Sveučilište i Tekstilno-tehnološki fakultet te Tvornica Galeb iz Omiša, sa slovenske strane mariborsko Sveučilište i tvrtka Beti Preja, dok je iz Austrije u projektu tvrtka Anton Paar GmbH.

Projekt će, kako očekuju u BICRO-u, osigurati kvalitetan razvoj i objektivno vrednovanje novih proizvoda, a njime će biti obuhvaćeni proizvodi za donje rublje, pletiva za dječje artikle te sport i rekreaciju.

Napominju i da je funkcionalno tzv. FR pletivo namijenjeno hrvatskom i tržištima regije i to kao konkurentni eko-inovativni proizvod visoke dodane vrijednosti i prihvatljive cijene. Proizvodi će posebno biti namijenjeni segmentu tržišta koji obuhvaća radnu zaštitnu odjeću za potrebe vatrogastva, službi spašavanja, vojske, naftne i prerađivačke industrije te drugih grana gdje postoji pojačana potreba zaštite na radu.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙