FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adris Grupa potvrdila interes za ulaganja u energetiku i TE Plomin

Autor: nbrc
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Adris Grupa danas je i službeno potvrdila da je zainteresirana za ulaganja u sektor energetike, konkretno u termoelektranu Plomin.

"Točno je da je Adris Grupa, u skladu sa svojom strategijom investiranja u energetski sektor, zainteresirana i za ulaganje u gradnju elektroenergetskog objekta Plomin", izjavio je glasnogovornik Adris Grupe Predrag Grubić.

Mediji su danas prenijeli izjavu istarskog župana Ivana Jakovčića za mjesečnik Banku da je Adris Grupa zainteresirana s HEP-om i Istarskom županijom osnovati zajedničku tvrtku koja bi ulagala u novi blok termoelektrane Plomin.

Iz HEP-a su poslijepodne, u priopćenju sa sastanka predsjednika Uprave Lea Begovića s predstavnicima općina Labinštine o aktivnostima i tijekom priprema gradnje zamjenskog objekta na lokaciji termoelektrane Plomin, pozdravili svaku inicijativu za suradnju, među kojima i inicijativu Adris Grupe za investiranje u projekt zamjenskog bloka Plomina 1.

"Hrvatska elektroprivreda pozdravlja svaku inicijativu za suradnju te interes za ulaganja u gradnju elektroenergetskih objekata kao što je to, primjerice, slučaj s inicijativom Adris Grupe za investiranjem u projekt zamjenskog bloka Plomina 1, o kojoj smo u HEP-u informirani posredno, putem medija", navodi se u priopćenju HEP-a.

Iz HEP-a su pritom izvijestili i da je jutros Upravi HEP-a stigao i poziv istarskog župana Ivana Jakovčića da posjete Istarsku županiju, što bi bila prilika za razgovore o budućoj suradnji.

Izgradnja novog bloka u Termoelektrani Plomin jedan je od projekata i iz Vladina kataloga 30 investicija od interesa za državu u javnom sektoru predstavljenog u rujnu ove godine, a investicija u novi blok Plomina procjenjuje se na 800 milijuna eura.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙