FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: Uprava s čelnicima općina Labinštine o TE Plomin

Autor: nbrc
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Leo Begović sa suradnicima razgovarao je danas u Zagrebu s predstavnicima općina Labinštine o aktivnostima i tijekom priprema gradnje zamjenskog objekta na lokaciji termoelektrane Plomin, priopćeno je danas iz HEP-a iz kojeg su pozdravili svaku inicijativu za suradnju, među kojima i inicijativu Adris Grupe za investiranje u projekt zamjenskog bloka Plomina 1.

"Čelnike općina Labinštine predstavnici HEP-a upoznali su s aktivnostima i tijekom priprema gradnje zamjenskog objekta na lokaciji termoelektrane Plomin. Pritom su razgovarali o modelu buduće suradnje pri izvedbi jedne od najvećih investicija u hrvatski elektroenergetski sustav", navodi se u priopćenju sa sastanka predsjednika Uprave HEP-a i članova Uprave Velimira Rajkovića i Dubravka Lukačevića predstavnicima općina Labinštine - načelnikom općine Kršan Valdijem Runkom, gradonačelnikom Labina Tulijom Demetlikom, načelnikom općina Raša Josipom Knapićem, načelnikom općine Pićan Ivanom Frankovićem te načelnikom općine Sveta Nedelja Srećkom Mohorovićem.

Ističe se i kako su se predstavnici općina Labinštine i čelnici HEP-a usuglasili da buduću suradnju treba temeljiti na realnim osnovama uvažavajući potrebe lokalne zajednice, a istodobno vodeći računa o ekonomskoj isplativosti projekata i zaštiti okoliša.

Iz HEP-a su ujedno izvijestili da je danas ujutro Upravi HEP-a stigao i poziv istarskog župana Ivana Jakovčića da posjeti Istarsku županiju, što bi bila prilika za razgovore o budućoj suradnji.

"Hrvatska elektroprivreda pozdravlja svaku inicijativu za suradnju te interes za ulaganja u gradnju elektroenergetskih objekata kao što je to, primjerice, slučaj s inicijativom Adris Grupe za investiranjem u projekt zamjenskog bloka Plomina 1, o kojoj smo u HEP-u informirani posredno, putem medija", navodi se u priopćenju.

Izgradnja novog bloka u Termoelektrani Plomin jedan je od projekata i iz Vladina kataloga 30 investicija od interesa za državu u javnom sektoru predstavljenog u rujnu ove godine, a investicija u novi blok Plomina procjenjuje se na 800 milijuna eura.

(Hina) pp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙