FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haiti: Vijeće sigurnost zabrinuto zbog optužbi za prevare

Autor: mtro
NEW YORK, 10. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda izrazilo je u petak zabrinutost zbog optužbi za prevare u izbornom procesu na Haitiju i pozvalo je sve političke sudionike i njihove pobornike na mir.

Članovi Vijeća sigurnosti "vjeruju da uz podršku međunarodne zajednice, narod Haitija može dovesti izborni proces od uspješnog zaključenja", naglasila je u prosincu Susan Rice, američka veleposlanica u UN-u i predsjednica Vijeća.

Vijeće sigurnosti izražava duboku zabrinutost zbog incidenata i nasilja koji su uslijedili nakon objave privremenih rezultata prvog krug predsjedničkih izbora.

Prema tim rezultatima u drugom krugu će se sučeliti Mirlande Manigat, koja vodi i kandidat na vlasti Jude Celestin. Pobornici pjevača Michela Matrelyja, koji neće sudjelovati u drugom krugu, vode prosvjede u kojima optužuju vlast za izborne prevare u korist Jude Celestina.

Članovi Vijeća sigurnosti UN-a pozivaju sve kandidate, njihove pobornike, političke stranke i političke suradnike da ostanu mirni i suzdrže se nasilja i drugih provokacija te da legalnim mehanizmima riješe sve izborne sporove, dodala je Rice na konferenciji za novinare.

(Hina) xtm ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙